Zadelmakerij Trias Equi

het zadel vormt de schakel tussen ruiter en paard

Springzadels

Trias Equi beschikt over de onderstaande modellen als paszadel. Deze zadels zijn in veel verschillende modellen en kleuren te leveren.

 


 

Bates Advanta

Bates Advanta Eventing - springzadel

In de eventing komt het aan op details, je moet kunnen vertrouwen op je paard, je balans en het materiaal waar je mee rijdt. De Bates ADVANTA is een nieuw ontworpen zadel met veel toonaangevende innovaties, het geeft een ultiem close contact gevoel en is op meerdere manieren aanpasbaar voor het comfort van zowel ruiter als paard om op die manier zo fit en veilig mogelijk de hindernissen te trotseren en je doel te bereiken.Verkrijgbaar 3 kleuren Zwart | Bruin | Zwart/bruin

Zie voor verdere info over de Bates zadels

  of  www.batessaddles.com

 


 

Schutte GPX

 

Schutte GPX Jump

De GPX is een allround springzadel van uitmuntende kwaliteit en pasvorm. DKeuze voor diverse typen wrongen is uiteraard mogelijk. De basis is geschikt voor paarden met een wat rechtere rug en een normale schoft. Het zadel word uitgevoerd met een keilkussen of Frans kussen.

Vanaf € 2875,-

Zie voor verdere info over de Schutte zadels

  of  https://www.schuttezadels.nl/

 

 


 

Schutte GPX

 

Schutte GPX Jump frans kussen

De GPX is een allround springzadel. Dit type zadel is in de basis geschikt voor paarden met een wat rechtere rug en een normale schoft. Door het franse kussen ook geschikt voor de kortere paarden. Dit model wordt standaard geleverd van mooi rundleer, maar kan ook in een gedoubleerde uitvoering gemaakt worden. Zacht en met meer grip. (meerprijs € 495,00)

Vanaf € 2875,-

Zie voor verdere info over de Schutte zadels

  of  https://www.schuttezadels.nl/

 


 

Schutte RiserPro

 

Schutte Riser Pro

De Riser Pro is uitermate geschikt voor paarden met een hoge schoft. Verkrijgbaar in 2 uitvoeringen. Voor ruiters met lange benen en standaard lengte. Door het franse kussen ook geschikt voor de kortere paarden. Dit model wordt standaard geleverd van mooi rundleer, maar kan ook in een gedoubleerde uitvoering gemaakt worden. Zacht en met meer grip. (meerprijs € 495,00)

Vanaf € 2875,-

Zie voor verdere info over de Schutte zadels

  of  https://www.schuttezadels.nl/

 

 


 

Schutte Hudson

 

Schutte Hudson

De Hudson is een bijzonder springzadel. Het kussen aan de voorkant biedt, door een unieke constructie meer schoudervrijheid, ideal voor paarden met flinke schouderpartij. In het kniestuk zit de wrong verwerkt die verplaatsbaar is. Dit model wordt standaard geleverd van mooi rundleer. Kan ook worden uitgevoerd met gedoubleerd blad, zacht en met meer grip. (meerprijs € 495,00)

Vanaf € 2975,-

Zie voor verdere info over de Schutte zadels

  of  https://www.schuttezadels.nl/

 

 


 

Ideal Gazelle

 

Ideal Crown Gazelle Springzadel

Een allround springzadel die veel steun biedt. Het zadel heeft een wat diepere zit. Zeer geschikt voor paarden met een hoge schoft. Dit zadel heeft ook verstelbare kuitblokken die op hun plaats worden gehouden door klittenbandsluiting. Een zadel dat ook zeer populair is bij jachtruiters. Een super fijn springzadel! Ook voor de professionele ruiter!

 

 

 

 


Frank Baines Edessa

 

Frank Baines Edessa

Dit springzadel heeft een open, extra zachte, medium ondersteunende zit en zorgt voor een extra gevoel van veiligheid voor ruiter. € De voorgevomde kniesteun geeft de ruiter nog meer ondersteuning zonder opgesloten te zitten. Voor een vlakkere zit en pasvorm hebben we ook de Evolution met hetzelfde uiterlijk. Dit zadel is qua kleurstelling geheel naar eigen keus samen te stellen.

Zie voor verdere info over de Frank Baines zadels

  of  www.frankbaines.com

 


harry dabbs

 

Harry Dabbs Puissance FJ Jump

De Puissance Mono is een pareltje voor het oog. Het is uitgevoerd met een monoblad en een kleine voorgevormde kniewrong en dijwrong voor ondersteuning en een zeker gevoel van de ruiter. Voor de ruiter kan gekozen worden tussen een close contact of standaard twist. Dit zadel is verkrijgbaar op verschillende bomen zodat er voor veel paarden een passend zadel te maken is. Verschillende leersoorten en uitvoeringen mogelijk. In de Platinum lijn heeft dit zadel standaard het beste Italiaans kalfsleer op de zitting en de kniestukken

Zie voor verdere info over de Harry Dabbs springzadels

  of  www.harrydabbs.co.uk

 


harry dabbs

 

Harry Dabbs Future Jump

Zie voor verdere info over de Harry Dabbs springzadels

  of  www.harrydabbs.co.uk

 

 

 

 

 


jeffriesjump

 

Jeffries Jump Extra

Deze nieuw ontwikkelde boom is bij uitstek geschikt voor paarden met een hoge en langdoorlopende schoft. Door de open head is deze boom ook geschikt voor smalleschoften, deze open head maakt dat de zijkant van de schoft ook vrij blijft in buiging zonder de zijkant van de schoft af te knellen. Door de vorm van de boom kan hij op redelijk rechte ruggen maar ook op ruggen die wat oplopen aan de achterkant.

 

 


 

Heeten (Raalte), Salland, Overijssel, Nederland