Retourneren

Voldoet een artikel na ontvangst niet aan uw wensen, dan kunt u het binnen 14 dagen, mits ongebruikt en in de originele verpakking, gefrankeerd aan ons retour zenden.

U heeft het recht uw bestelling tot 7 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 7 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via shop@triasequi.nl  Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

-U dient retours altijd te melden via shop@triasequi.nl
-U dient het retourformulier volledig ingevuld mee retour te zenden. Download hier het Retourformulier
-De originele artikel-labels dienen nog aan het artikel bevestigd te zitten en u dient de kassabon/factuur bij te voegen. 
 
Indien je een ander product, bijvoorbeeld om reden van een andere maat of kleur, wenst te ontvangen, kun je dit gemakkelijk doen door het product opnieuw te bestellen via de webshop. Je ziet dan meteen of het product beschikbaar is. Je kan schriftelijk aan ons doorgeven welke andere maat of kleur je wenst te ontvangen. Pas nadat je het artikel retour hebt gestuurd en het door ons ontvangen is, zullen wij het vervangende artikel toe sturen. Eventuele betalingsverschillen zullen wij verrekenen.
 
Na ontvangst van jouw mededeling dat je wilt herroepen wordt het terug te ontvangen bedrag (aankoopbedrag, eventuele verzendkosten en betaalkosten*) zo spoedig mogelijk (meestal binnen 2 werkdagen, streven is zelfde dag) en uiterlijk binnen 14 dagen op de rekening teruggestort. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat we de producten hebben teruggekregen, of totdat jij hebt kunnen aantonen dat de producten zijn verstuurd, welk tijdstip als eerste valt. De verzender blijft tot in ontvangstname van de zending verantwoordelijk. 
 
Beschadigd ontvangen producten (transportschade) dienen direct gemeld te worden aan de klantenservice, voorzien van foto’s. Wij zullen dan direct zorgen voor directe omwisseling voor een nieuw exemplaar. Later gemelde beschadigde ontvangen producten worden beoordeeld als defecte producten vallend onder garantie en worden gerepareerd, dan wel vervangen. Dit mede afhankelijk van de ingebruikname- of in bezitduur.
 
* Verzendkosten worden bij een aankoop onder verzendvrij bedrag alsnog in rekening gebracht. Bij volledige retourontvangst wordt het geheel betaalde bedrag teruggestort.
 

Voorwaarden voor retourneren: 

 • De zichttermijn van 14 kalenderdagen na afleverdatum is nog niet verstreken;
 • Het artikel is schoon, compleet en onbeschadigd (Je kunt het product beoordelen zoals in een winkel, niet uitgebreid testen!);
 • Het artikel is niet gebruikt;
 • De (fabrieks)verpakking is origineel, onbeschadigd indien redelijkerwijs mogelijk en niet door je beschreven;
 • De retourzending wordt degelijk verpakt zodat artikelen niet tijdens het transport kunnen beschadigen;
 • Productverpakkingen dienen indien mogelijk in de oorspronkelijke verzenddoos verstuurd te worden. Verpak bijvoorbeeld de originele doos in een omdoos zodat ook deze verpakking tijdens transport niet beschadigt;
 • Je bent aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Bij niet als nieuw te verkopen producten bedraagt de schade maximaal 100% van het aankoopbedrag;
 • U dient retours altijd te melden via shop@triasequi.nl
 • U dient het retourformulier volledig ingevuld mee retour te zenden.
 • Voor retourzendingen vanuit het buitenland gelden andere voorwaarden*.
 • Pakketten die niet bezorgd kunnen worden, door de ontvanger geweigerd, of niet binnen 7 dagen worden opgehaald bij een Parcelshop, worden retour gestuurd naar triasequi.nl.  Voor deze wijze van retour sturen rekent triasequi.nl € 12,50 extra retourkosten. Indien het pakket op normale wijze wordt ontvangen en vervolgens retour wordt verstuurd zijn de reguliere afspraken van toepassing.


*Retourzendingen vanuit het buitenland

Voor retourzendingen vanuit het buitenland, anders dan in geval van aangetoonde garantiegevallen of in geval van aantoonbare leveringsfouten, draagt de verzender zelf de kosten. Ook in geval van garantie dienen de producten op de goedkoopste wijze verzonden te worden (inclusief tracking). Kosten voor andere wijze van vervoer, zoals express-service, aangetekend, rembours en dergelijke worden niet vergoed. Verzending van grote artikelen of pallet leveringen dienen in geval van garantie altijd in overleg plaats te vinden.
Indien vanuit het buitenland gebruik gemaakt wordt van DPD Pakketshops voor retourzendingen, wordt €4,95 bijdrage voor retourkosten in rekening gebracht. Indien de waarde van de retour gezonden producten onder dit bedrag is, ontvangt u geen terugbetaling.

Retourpakket verzenden 

Indien je aan de voorwaarden van retourneren voldoet, kan het pakket retour gezonden worden. Indien door het retour zenden het restant aankoopbedrag onder een verzendvrije drempel komt, worden alsnog verzendkosten in rekening gebracht. Dus, indien een order gedeeltelijk wordt geannuleerd kunnen actievoorwaarden (kortingsbonnen, geen verzendkosten, actiecodes enz) die gekoppeld zijn aan een minimale besteding aanleiding zijn voor een afwijkende terugbetaling. Door het retourneren van artikelen kan het bedrag van de oorspronkelijke order beneden de verzendvrije drempel komen. Indien dit het geval is, worden er alsnog verzendkosten betreffende de originele order in rekening gebracht.
Verzending vindt plaats voor risico van de verzender. Triasequi.nl is verantwoordelijk vanaf aantoonbare ontvangst van jouw retourzending. Zorg dat jouw retourzending degelijk verpakt is en het retourformulier in de doos zit. Zorg ook dat alle andere labels en adressen (bijvoorbeeld van jouw afleveradres) van het pakket af zijn gehaald.